Styrelseinstitutet i nytt samarbete med Åboms podd för Good Governance

Styrelseinstitutet inleder ett nytt, spännande samarbete med Åboms podd som är en ledarskapspodd. Mikael Åbom, erfaren bolagsledare och styrelseperson, är initiativtagare till podden som har ledarskap, kommunikation och drivkrafter i fokus. Mikael Åbom har lång erfarenhet som chef och ledare inom olika branscher och har ett särskilt engagemang för en medveten företagskultur med tydliga värderingar.

Som lyssnare bjuds du på fördjupande samtal om vad kvalitativ styrning innebär, erfarenheter om förändringsledning och goda råd. Gemensamt för såväl Mikael Åbom som hans gäster är deras övertygelse om betydelsen av Good Governance – för förtroendet mellan människor, för en hållbar och god ekonomisk utveckling samt för mänskligt välbefinnande. En av profilerna som Mikael Åbom samtalar med är Karin Mattsson, ordförande för Svenska skidförbundet och tidigare ordförande för Riksidrottsförbundet. Hon resonerar så här om Good Governance.

- Styrelsearbetet har över tid blivit alltmer komplext. Betydelsen av att som styrelse och styrelseledamot förstå sin roll i förhållande till den operativa ledningen för att kunna vara en stark kraft i utveckling och styrning har aldrig varit större än nu. Och därför är det givande att i poddformatet få utveckla vad det innebär tillsammans med Mikael.

Good Governance är helt avgörande för effektiviteten, stabiliteten och tillväxten i såväl aktiebolag som ideell sektor. Det gläder mig att Styrelseinstitutet kan inleda ett samarbete med Mikael Åbom och hans podd där du som lyssnare kommer att erbjudas en djupare insikt om den kvalitativa styrningen, säger Tommy Ohlström, Styrelseinstitutets ordförande.

- Mitt engagemang för ledarskap och drivkrafter har alltid funnits. Därför ser jag med stor entusiasm fram emot att i samarbete med Styrelseinstitutet podda om Good Governance tillsammans med ledare från olika branscher och med olika erfarenheter. Min förhoppning och målsättning är att kunna erbjuda lyssnarna inspirerande samtal i en avslappnad miljö, säger Mikael Åbom.

Podden hittar du här eller här.

Varmt välkommen att lyssna!

UTBILDNING